Stella har läst sina första ord

Igår läste Stella sina första ord på skolan. Specialpedagogen var så glad över detta att hon ringde hem till oss på kvällen för att berätta den glada nyheten. Det har bara hunnit gå en dryg vecka sedan vi hade möte med skolan. Ett möte då mål och skolform diskuterades igen. Skolan ansåg att Stella är långt ifrån att knäcka läskoden och att fokus bör ligga på språklig medvetenhet medan jag ville ha läsning som mål då hon har börjat ljuda lite smått hemma. Så ikväll när specialpedagogen ringde, berättade hon att de skulle omformulera målen och det känns verkligen roligt att Stella återigen har visat att hon kan!
Skola | | Kommentera |

Geometri

Stellas lärare är väldigt bra på att individanpassa läxan. I matematik är det alltid praktiska uppgifter och kluringar att lösa. Veckans uppgift är att sortera geometriska mönster efter färg och form och hon fick med sig 14 st former hem. Vi räknar hur många och jämför - var är det fler? färre? och så benämner vi dem givetvis som kvadrat, triangel, cirkel och rektangel. När vi hade provat oss fram, lekt en stund och byggt mönster så gjorde jag ett rutschema i In Printfrån Hargdata som är ett fantastiskt redskap där du kan skapa bla. bildstöd och scheman, Att både se och upptäcka formerna konkret och mer abstrakt på papper är en bra kombination och Stella kan klistra in rutschemat i läxboken och visa hur vi har arbetat hemma.
 
 
Matematik | | Kommentera |

Rocka sockorna

Den 21 mars är det FN-dagen World Down Syndrome Day – Internationella Downs syndromdagen som redan idag firas genom eventet rocka sockorna. Idag kan man läsa på aftonbladet att över 230 000 svenskar ser annorlunda ut på fötterna och det är ju helt fantastiskt! På arbetsplatser runt om i landet uppmärksammas aktionen ”Rocka sockorna”, Förra året var det ca. 1600 bilder som taggades på Instagram men i år stannar det inte vid downs syndrom utan har lyfts till allas lika värde. Att människor är olika gör värden bättre, rikare, roligare och mer färgstark. Det är viktigt att lyfta att vi är alla lika mycket värda oavsett vad. Bakom initiativet står Nathea Anemyr, 10, som vill hylla sin storasyster Noelle, 13, och alla andra som har downs syndrom.
 
#olikastrumporWDSD2015
#rockasockorna
 
Fotot är från min arbetsplats ;)
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp